tirsdag 31. mars 2009

Volatilitet og forventet avkastning på OBX

I forbindelse med kartlegging av en strategi for handel av Easy Options (EO) har jeg sett på forventet avkastning og volatilitet for OBX i løpet av en EOs levetid. EO har en levetid på 2 handelsuker og utstedes annenhver mandag med forfall annehver fredag. Handelen med dette derivatet har nettopp startet, men jeg har sett historisk på OBX som om en kunne ha handlet EO siden 1996.

EO er et rent veddemål med market maker om OBX vil slutte over eller under et valgt nivå til en viss dato. For å kunne gjøre en kvalifisert gjetning om fremtidig OBX kurs vil det være nyttig å ha informasjon om historisk avkastning og volatilitet. Jeg har derfor sett på alle (teoretiske) historiske EO levetider og regnet ut avkastning og volatilitet for hele EO levetid, og for bare den siste handelsuken i EO levetid. I tillegg er resultatene delt etter om OBX var over eller under MA24 ved start av perioden.

Denne tabellen viser avkastning og vol. for OBX i gjennomsnitt for perioden i fra mandag når EO starter handel frem til fredag når de forfaller.


Denne tabellen viser avkastning og vol. for OBX i gjennomsnitt for perioden fra mandag i forfallsuken frem til forfall på fredag.


Resultatene viser at det er forventet positiv avkastning både i 2 uker og 1 ukers periodene selv om OBX er under MA24 ved start av periodene. Volatiliteten er større når OBX var under MA24 ved inngang til perioden enn når den var over MA24 ved inngang til perioden.

Denne informasjonen kan brukes til å teste de historiske data for ulike avstander til opsjonens strike fra dagens kurs. Jeg har testet først med gjennomsnittet av absoluttverdiene og deretter med gjennomsnittet pluss et standardavvik. Resultatene vises i de påfølgende tabellene.




Dersom en bruker gjennomsnittet pluss et standardavvik kan en kjøpe opsjoner med en strike som med høy sannsynlighet vil gi gevinst på handelen.

1 kommentar:

  1. Tusen takk. Nå ble jeg litt i tvil om det er riktig å vinkle dette på denne måten alikevel.

    Det er klart dette er av interesse at std er høyere når vi er under MA enn over. Det er viktig. Da bør en ikke ta EO posisjoner når en er under MA ser det ut for.

    Jeg visste i grunn at under MA er det høyere std, på dagsavkastninger, men ikke på uken frem mot et evn forfall.

    SvarSlett