tirsdag 17. mars 2009

Test av strategi XOI/XLE mot OBX

Denne strategien bygger på de tidligere analysene jeg har gjort av OBX/OSX/XOI forholdet. De har vist at det er en tendens til samvariasjon for disse tre indeksene, men at den er sterkt varierende fra uke til uke og derfor vanskelig å bruke til noe praktisk. I denne prosessen kom MscFE med et forslag om en strategi som går long(short) OBX og short(long) XOI/OSX når avstanden mellom disse er stor.

For å teste dette har jeg gjort følgende:
1. Indeksert XOI og OBX med startverdi 100 i mars 2004. Deretter følger utviklingen faktiske daglige endringer i indeksene.

2. Regnet ut daglig avstand mellom indekserte indeksverdier, standardavviket for denne daglige avstaden og øvre og nedre bollinger bånd grenser med 2SD.

Her er et diagram der avviket mellom indeksert XOI og indeksert OBX er tegner inn. I tillegg er 20 dagers glidende snitt og bollinger bånd med 2SD tegnet inn.



Strategien er som følger:
1. Dersom indeksert XOI er over indeksert OBX og avviket mellom disse overstiger øvre BB går en long OBX og short XLE (ETF som følger XOI uten giring).

2. Dersom indeksert XOI er under indeksert OBX og avviket mellom disse går under nedre BB går en short OBX og long XLE.

Her er resultatet:


Som en ser gir strategien i gjennomsnitt positiv avkastning på kort, mellom og litt lengre sikt. Maks profitt oppnår en etter 5 dager. Husk at denne testen ikke tar med kostnader tilknyttet tradingen. Som jeg har vist tidligere på bloggen kan slike kostnader gjøre en ellers profitabel strategi til tapsstrategi.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar