tirsdag 3. februar 2009

Bokanmeldelse - Skilpaddemetoden

Det er sjelden jeg leser bøker som jeg synes er gjennomført bra. Dette er et av unntakene. Boken tar utgangspunkt i skilpaddeeksperimentet til Richard Dennis på begynnelsen av 80-tallet. Han ville bevise at hvem som helst kunne bli gode tradere med de rette metodene.

"Curtis M. Faith var den mest vellykkede av skilpaddene. Han tjente over 30 millioner dollar for Richard Dennis i den tiden han tradet som skilpadde. Faith er en av bransjens ledende pionerer innen mekaniske tradingsystemer og tilhørende programvare. I dag er han forsknings- og utviklingsleder hos Trading Blox, LLC, som er et selskap som spesialiserer seg på programvare for analyse og utvikling av tradingsystemer."

Boken lokker med å avsløre metodene skilpaddene brukte til å trade. Idag er disse hverken revolusjonerende eller hemmelige. Det er like vel spennende nok i seg selv om en er fersk i trading. Men de virkelige gullkornene ligger i Faith sine tanker rundt strategibygging og egenskaper til et godt tradingsystem og en god trader.

Anbefales alle som vil lære mer om hvordan en kan utvikle seg selv og sine tradingmetoder. Billig hos Hegnar Media eller på engelsk på amazon.

Om en bare vil lese om turtletrading metoden finnes den gratis på nettet:
http://www.robbooker.com/woodchuck/training/turtles/turtlerules.pdf

Store deler av boken finnes gratis på google books:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar