fredag 19. februar 2010

Effekt på OBX av FEDs renteendringer

MscFE har sett på effekten av renteendringer i USA på OBX indeksen i Norge. Resultatene er gjengitt i to tabeller her. Den første viser avkastning for OBX 10, 30, 50 og 100 dager etter at FED setter ned renten. Den andre for de samme antall dager etter at FED setter opp renten. Antallet observasjoner er ikke så stort, men det ser ut til at renteoppganger har blitt etterfulgt av oppgang på børsen. Etter 100 dager har OBX levert positiv avkastning i 16 av 17 tilfeller. For rentenedsettelser er resultatet mindre betydningsfullt. Med oppgang i 7/12 tilfeller er det ganske nært en "coin flip".

3 kommentarer:

  1. Interessant tilnærming, men jeg mener datagrunnlaget er for lite til å bedømme korrelasjon som du påpeker. Se heller på hvilken effekt en renteheving fra Norges Bank har på OBX, og da over en lengre periode, eks 1970-2010.

    SvarSlett
  2. Nå har vel ikke OBX eksistert lenger enn 1990 og Hovedindeksen har ikke eksistert lengre enn fra 1983. Så dette er vanskelig, hehe.

    Nå har vel også Wangas lagt ut renteutvikling og dens påvirkning på OBX tidligere.

    SvarSlett
  3. Hei
    Tenkte bare jeg skulle si at NA24 har lagt ned Stockpro.no...men en god del av brukerne har funnet et forum som overtar for stockpro : www.aksjeforumet.no
    Både seriøst og gratis.

    Velkommen dit :)

    mvh
    Sharpshoota

    SvarSlett