søndag 19. juli 2009

Skeptisk til TA?

Jeg er selv en skeptiker til TA slik det bir praktisert av majoriteten av analytikere. Særlig blant norske analytikere virker det som et terningkast ville gitt like gode prognoser som de analysene som blir presentert. Jeg fant en artikkel på Condor Options bloggen som gir en god beskrivelse av de tankene jeg og mange andre som søker empiriske bevis for analyser gjør oss om TA. I tillegg er det lenket til flere artikler som tar for seg teknisk analyse generelt og hode-skulder formasjoner spesielt.

Lenke til artikkelen her: http://www.condoroptions.com/index.php/technical-analysis/the-validity-of-head-and-shoulders-patterns/

1 kommentar:

  1. Den store svakheten med TA analyse er at alt blir tegnet i ettertid, dvs når det har skjedd. Når en tegner disse linjene blir alt forsjøvet dit en vil. Ny info gjør at den tidligere analysen ikke kan brukes.

    Synes det er litt morsomt når kommentarer som: Aksjen stiger fordi det settes høyrere bunner ol. Dette er jo helt logisk. En vil ikke kunne få en stigning i aksjekurser om det motsatte skjer.

    Ved bruk av matematiske TA parametre vil ikke dette skje, der får en et signal. Matematisk TA kan backtestes.

    Men igjen, vil historien gjenta seg???

    SvarSlett